Pečená dýně

Odebírejte nás na YouTube

Pečená dýně

Podzim je čas dýní. Zkuste pečenou dýni hokaido s parmezánem.

Ingredience:

  • 1,5 lžičky libečku
  • 4 - 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 ks dýně hokaido
  • 100 g parmazánu

 

Postup:

  1. Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky (slupku neloupeme). Čím budou měsíčky větší, tím budeme déle péct.
  2. V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem.
  3. Parmazán jemně nastrouháme.
  4. Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem.
  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká.
  6. Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.