Odebírejte nás na YouTube
Pečená dýně
Podzim je čas dýní. Zkuste pečenou dýni hokaido s parmezánem.
Ingredience:
- 1,5 lžičky libečku
- 4 - 5 lžic olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 ks dýně hokaido
- 100 g parmazánu
Postup:
- Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky (slupku neloupeme). Čím budou měsíčky větší, tím budeme déle péct.
- V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem.
- Parmazán jemně nastrouháme.
- Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem.
- Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká.
- Pečenou dýni hokaido s parmazánem podáváme ještě horkou jako chuťovku či přílohu.