Odebírejte nás na YouTube

Žampionová polévka

Na másle restovaná cibule a žampiony zalité zeleninovým vývarem, rozmixováno do hladké polévky a to vše zjemněno smetanou.

Ingredience:

  • 250 g žampionů
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 3 menší cibule
  • 2 menší petržele
  • 200 g smetany na vaření
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. Nakrájíme petržel, cibuli a žampiony.
  2. V hrnci rozpustíme lžíci másla a orestujeme nakrájenou cibuli společně s petrželí.
  3. Následně přidáme žampiony a restujeme dozlatova.
  4. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme 20 minut.
  5. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu na vaření a rozmixujeme do hladka.
  6. Na závěr polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  7. Ihned můžeme polévku podávat.