Odebírejte nás na YouTube
Žampionová polévka
Na másle restovaná cibule a žampiony zalité zeleninovým vývarem, rozmixováno do hladké polévky a to vše zjemněno smetanou.
Ingredience:
- 250 g žampionů
- 1 l zeleninového vývaru
- 3 menší cibule
- 2 menší petržele
- 200 g smetany na vaření
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř
Postup:
- Nakrájíme petržel, cibuli a žampiony.
- V hrnci rozpustíme lžíci másla a orestujeme nakrájenou cibuli společně s petrželí.
- Následně přidáme žampiony a restujeme dozlatova.
- Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme 20 minut.
- Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu na vaření a rozmixujeme do hladka.
- Na závěr polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
- Ihned můžeme polévku podávat.