Loupáky

Odebírejte nás na YouTube

Loupáky

Oblíbené sladké pečivo jen tak ke kávě nebo namáčet do kakaa.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 vejce na potření
  • mák na posyp

 

Postup:

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a necháme v robotu vypracovat krásné hladké těsto (kdo má domácí pekárnu může v pekárně).
  2. Těsto necháme kynout 45 minut.
  3. Vyklopíme a na vále tvarujeme rohlíky (loupáky) a necháme na plechu přikryté (aby neokoraly) kynout dalších 30 minut.
  4. Loupáky potřeme rozšlehaným vejcem a  posypeme mákem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dohněda.