Odebírejte nás na YouTube
Limetkový dezert
Nepečený korpus z BeBe sušenek doplněný krémem ze Salka, limetkové kůry a šťávy, želatiny a šlehačky.
Ingredience:
- 500 g mléka Tatra Salka
- 260 g BeBe sušenek (světlé nebo tmavé)
- 100 g másla
- 13 g želatiny (nejlépe plátkové)
- 125 ml smetany ke šlehání
- 4 až 8 ks limetek
- papír na pečení
- menší dortová forma
Postup:
- Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky smícháme se změklým máslem.
- Hmotu vtlačíme na dno a stěny menši dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou folií, formu poté uložíme do chladničky.
- Salko nalijeme do mísy, přidáme strouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství podle chuti), vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu a zlehka zapracujeme do tuha vyšlehanou smetanu.
- Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou.
- Zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladu (nejlépe však přes noc), dokud krém neztuhne.