Odebírejte nás na YouTube
Kuřecí kapsa na zelenině zapečená v troubě
Plátky kuřecího masa plněné slaninou, zapečené s baby špenátem, nasekaným česnekem, cuketou a rajčaty a mozzarellou.
Ingredience:
- 3 ks kuřecích prsou (bez kosti a kůže)
- 4 ks stroužku česneku
- 3 ks plátků anglické slaniny
- 1 ks mladé cukety
- 300 g datlových nebo cherry rajčátek
- 300 g baby špenátu
- 200 g mozzarelly
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce balzamikového octa z Modeny
- 1 lžíce chilli steak (Vitana)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky tymiánu
- trocha vody na podlití
- pepř
- sůl
Postup:
- Do masa si ostrým nožem uděláme otvor a vložíme slaninu.
- Maso okořeníme chilli steakem, v pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany 10 minut.
- Pak je odložíme do nádoby, ve které budeme zapékat.
- Do výpeku z masa dáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata.
- Přidáme koření, sůl, pepř, cukr a balzamiko.
- Restujeme cca 10 minut.
- Špenát v sítku přelijeme vroucí vodou, následně ledovou zchladíme a necháme okapat.
- Na opečené maso rozdělíme vymačkaný špenát, hromádku zeleniny a na plátky nakrájenou mozzarellu.
- Zbytek zeleniny rozložíme kolem masa, podlijeme trochou (100 ml) vody a zapékáme v troubě na 180 °C asi 30 minut.
- Těsně před koncem přidáme máslo a troubu vypneme.