Odebírejte nás na YouTube
Krkovice grilovaná
V celku na roštu grilu s poklopem ugrilovaná, přes noc marinovaná, krkovice servírovaná s různými přílohami pěkně rozkrájená na plátky.
Ingredience:
- 1 kg libové krkovice bez kosti v celku
- 6 ks rozmačkaných stroužků česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce kořenící směsi na krkovičku od firmy Kotányi
- 1/2 lžíce soli
Postup:
- Všechny suroviny na marinádu smícháme a dobře prošleháme, aby se spojily v emulzi, dobře vetřeme do očištěného masa uložíme do misky s víčkem a necháme, nejlépe 24 hodin, nebo alespoň přes noc marinovat.
- Počítáme s tím, že na přípravu masa v celku na grilu budeme potřebovat nejméně 2 hodiny a tedy s dostatečným předstihem si připravíme tři vrstvy grilovacího alobalu tak, aby z každé strany byl dostatečný prostor na zabalení, maso uložíme doprostřed, v masírujeme marinádu z misky a zabalíme do balíčku, ne ale úplně napevno, necháme masu vůli a prostor.
- Vložíme do grilu rozehřátého na 250 °C a nepřímou metodou grilujeme na cca 180 °C asi 2 hodiny, po hodině obrátíme.
- Po uplynutí času balíček rozbalíme, do středu masa vpíchneme teploměr, teplota by měla dosáhnout alespoň 85 °C (na zkoušku stačí i jen dlouhá vidlička nebo grilovací jehla, pokud do masa zajede jako do másla, máme hotovo.
- Necháme v zabaleném balíčku 15 minut odpočinout a pak krájíme na plátky.