Odebírejte nás na YouTube
Hrachová kaše
Recept na hrachovou kaši s parmazánem a uzeninou.
Ingredience:
- 300 g zeleného půleného hrachu
- 1 střední cibule
- 1 řapík celeru
- 2-3 stroužky česneku
- 150-200 ml smetany na vaření
- 20 g parmazánu
- lžíce hladké mouky
- lžíce sádla
- sůl
- pepř
- uzené maso nebo opečená uzenina
- smažená cibulka na posypání
Postup:
- Hrách namočíme přes noc do studené vody a druhý den vaříme ve stejné vodě s celerem do měkka.
- Vody nedáváme moc, jen asi 2 cm nad hrachem.
- Nakrájíme cibuli a česnek a lehce restujeme na sádle, poté přidáme lžíci mouky a vytvoříme jíšku, kterou poté zalijeme smetanou.
- Spojíme s uvařeným hrachem a projedeme tyčovým mixerem. Necháme povařit, přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme, případně zředíme na požadovanou hustotu.
- Podáváme s opečenou uzeninou, posypané smaženou cibulkou a chlebem.