Odebírejte nás na YouTube
Hermelínovo-rajčatová pomazánka
Tato pomazánka je výborná na čerstvém pečivu, ale hodí se i jako dip ke grilovanému masu nebo na nový, ve slupce vařený, brambor.
Ingredience:
- 100 g hermelínu
- 100 g majonézy
- 5 ks lístků čerstvé bazalky
- 2 ks keříčková rajčata
- 1 ks jarní cibulky (bílá část)
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky citronu
- čerstvě drcený pepř
- sůl dle chuti
Postup:
- Majonézu vyšleháme s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí.
- Do misky dáme na jemno pokrájenou cibulku, rajčata (bez jadérek), hermelín a vše promícháme.
- Přidáme ochucenou majonézu a nasekanou bazalku.
- Vše řádně promícháme a dáme vychladit.