Odebírejte nás na YouTube
Fazolová polévka
Z čerstvých, máčených fazolí připravená chutná luštěninová polévka zahuštěná jíškou.
Ingredience:
- 120 g fazolí
- 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 2 ks středně velkých brambor
- 2 ks cibule
- 2 ks stroužky česneku
- několik kuliček nového koření
- několik kuliček černého pepře
- sůl
- voda
Postup:
- Nejlépe přes noc máčíme fazole ve studené vodě.
- Druhý den je slijeme, přidáme nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, nové koření, pepř, nasekaný česnek, jednu oloupanou, na plátky pokrájenou, cibuli a na kostičky nakrájené brambory.
- Zalijeme čerstvou mírně osolenou vodou a vaříme.
- Na rozpuštěném tuku do červena osmahneme na jemno nasekanou druhou cibuli, zaprášíme hladkou moukou.
- Až jsou fazole měkké, polévku zahustíme připravenou jíškou.
- Nakonec fazolačku zakápneme několika kapkami octa.
TIP:
Do polévky můžeme přidat na kostičky nakrájené uzené maso, potěšíme tím nejednoho masožravce a polévka bude mnohem chutnější. Nakonec můžeme přidat jarní cibulku, aby byla polévka barevnější.