Dort Margot

Pokud máte rádi sladkou tyčinku z obchodu Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort.

Ingredience (korpus):

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • dortová forma o průměru 24 cm
  • papír na pečení nebo kousek sádla + hrubou mouku

 

Ingredience (krém):

  • 500 g jogurtu (Hollandia nebo Max)
  • 100 g čokoládové tyčinky Margot
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 kelímky šlehačkové smetany 31 %
  • 1 sáček želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
  • 1 sáček vanilkový cukr

 

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pramínkem přiléváme olej a znovu vyšleháme.
2. Mouku, pečivový prášek a kakao prosejeme a po částech zlehka stěrkou nebo vařečkou vmícháme do ušlehané vaječné hmoty.
3. Přelijeme do formy a v troubě při 180 °C pečeme cca 15 až 20 minut.
4. Na mřížce necháme upečený dortový korpus zcela vychladnout.
5. Připravíme si krém; šlehačky vyšleháme do tuha, jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, margotku nastrouháme na jemno a čokoládu na hrubo.
6. Do větší misky dáme 100 ml vlažné vody, přisypeme ztužovač a metličkou řádně vymícháme.
7. Přidáme oslazený jogurt, vyšlehané šlehačky, nastrouhanou Margot tyčinku a všechno důkladně vyšleháme.
8. Nalijeme na upečený korpus a uhladíme, posypeme čokoládou, případně ozdobíme půlkami jahod a dáme ztuhnout do lednice, ideálně přes noc, ale minimálně na 4 hodiny.