Odebírejte nás na YouTube
Po domácku sušené vepřové maso
Sušené maso je oblíbená pochoutka při posezení s přáteli. Je to také výborný zdroj energie na cesty. Má výhodu, je lehké a nezkazí se.
Ingredience:
- 1 kg vepřové kýty
- 2 lžíce worchestru
- 4 lžíce omáčky teryiaki
- pepř
- sůl
Postup:
1. Z kýty připravíme asi 3 cm vysoký plát, který nařežeme na 2-3 mm silné plátky.
2. Plátky masa promícháme s výše uvedenými přísadami a necháme nejlépe přes noc v lednici marinovat.
3. Druhý den dáme maso sušit, nejjednodušší způsob je v domácí sušce, kde lze regulovat teplotu.
4. Plátky masa vyrovnáme na síta domácí sušárny a sušíme při teplotě 50-60 °C po dobu 8-9 hodin.
5. Usušené maso přendáme do uzavíratelných dóz a skladujeme v lednici.