Domácí pudink

Odebírejte nás na YouTube

Domácí pudink

Recept na přípravu domácího pudinku, který je mnohem lepší, než ten z prášku.

Ingredience:

  • 500 ml kvalitního mléka
  • 40 - 50g kukuřičného škrobu podle toho, jak tuhou konzistenci chcete.
  • Cukr podle chuti (obvykle 2-3 lžíce, doporučuji tmavý třtinový, dodá pudinku lepší chuť i barvu)
  • 1 žloutek (žloutek dodá pudinku lepší barvu, pokud je třeba, žloutek můžete i vynechat)

 

Postup:

  1. Většinu mléka si dejte ohřát v kastrůlku.
  2. Mezitím si zbylou část studeného mléka dejte stranou a rozmíchejte v něm cukr, škrob a žloutek.
  3. Když se mléko bude blížit varu, přilijte k němu směs se škrobem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
  4. Jakmile je pudink hustý, odstavte ho, není zapotřebí ho dlouho převařovat.
  5. Ihned můžeme podávat, nebo plnit do skleniček, či formiček, pokud plánujeme pudink skladovat v lednici, je ideální na jeho povrch dát potravinářskou fólii, aby nám neoschl.


Tip:

Při vaření můžeme přidat například kakao a získáme tak čokoládový pudink. Na vanilkový přidáme ideálně vanilku, nebo můžeme přidat vanilkový cukr. Servírovat lze se šlehačkou a ovocem (skvělé jsou jahody, nebo banán).