Odebírejte nás na YouTube

Domácí majonéza

Zkuste domácí majonézu, skvělou do salátu, k masu a hranolkům.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

  1. Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků (bílky využijeme v jiném receptu, vhodné jsou například do kokosek), poslední, čtvrté vejce přidáme i s bílkem.
  2. Přidáme slunečnicový olej - nezaměňujeme za jiný, například olivový olej není do majonézy vůbec vhodný.
  3. Nezapomene na 2 lžičky vinného octa, sůl a pepř.
  4. Vše promixujeme do jednolité konzistence. 


Tip:

Majonéza nám může posloužit jako krásný základ pro další omáčky - grilovací, tatarská, mexická,... (přidáme přísady podle vlastní chuti, fantazii se meze nekladou). Hustotu omáčky si určíme podle množství oleje - pokud chceme hustší omáčku, přidáme více oleje.