Odebírejte nás na YouTube
Čevabčiči
Jednoduchý a chutný recept z mletého masa.
Ingredience:
- 1 ks vejce
- 1 špetka chilli koření
- 1 špetka mletý černý pepř
- 1 špetka sůl
- 1 ks cibule
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 3 stroužky česnek
- 1 špetka majoránka
- 0,5 kg mleté maso
Postup:
- Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi.
- Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).
- Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje můžeme válečky poprášit hladkou moukou.
- Jednoduché čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory, nebo domácí hranolky.