Odebírejte nás na YouTube
Bulgur s houbami
Uvařený bulgur promíchaný s podušenou zeleninou a houbami, dochucený pepřem, solí, petrželkou a utřeným česnekem.
Ingredience:
- 250 g bulguru
- 300 g čerstvých mladých hřibovitých hub nebo mladých holubinek
- 2 ks stroužku česneku
- 3 ks masité papriky (nejlépe různé barvy)
- 1 ks červené cibule
- 1 lžíce nasekané petrželky
- pepř a sůl
- olej
Postup:
- Bulgur propláchneme 3x studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme 15 minut doměkka.
- Uvařený bulgur necháme 5 minut odstát, scedíme, znovu propláchneme a necháme okapat.
- Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, papriky na proužky, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
- Sundáme pokličku vysmahneme přebytečnou tekutinu, promícháme z uvařeným bulgurem, nasekanou petrželkou, ochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem.
- Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo naloženými okurkami.