Bramborové knedlíky

Recept na knedlíky, které se výborně hodí k vepřovému masu a zelí.

Ingredience:

  • 800 g brambor
  • sůl
  • 150 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutek
  • 100 g hrubé krupice

 

Postup:

  1. Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut.
  2. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. 


Tip:

Pokud chceme ušetřit čas při vaření a čekání než nám brambory vychladnou, tak si je můžeme uvařit den předem a necháme je vychladnout přes noc.