Odebírejte nás na YouTube
Asijské nudle s kuřecím masem
Vaječné čínské (vietnamské) těstoviny smíchané s restovanou zeleninou a kuřecím masem.
Ingredience:
- 300 g kuřecích prsních řízků
- 250 g čínských (vietnamských) kudrnatých nudlí
- 3ks mrkve
- jarní cibulka, nebo pórek
- 1 ks cibule
- 1/4 ks menšího bílého zelí
- 4 lžíce rybí nebo sojové omáčky
- 4 lžíce oleje
- pepř
- sůl
Postup:
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu, pak je slijeme a necháme důkladně okapat.
- Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme, očištěné mrkve nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
- Na oleji na velké a hluboké pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso, chvíli ho restujeme, přidáme zeleninu, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme, vše chvíli restujeme, občas zamícháme.
- Pokrm mírně podlijeme vodou a přidáme kostku rozdrobeného bujónu a nudle.
- Povaříme, občas vše promícháme a vaříme tak dlouho, dokud se voda úplně neodpaří, pak ihned podáváme.
Doporučení:
Kuřecí nudličky můžeme také předvařit v mírně osolené vodě a pak je dát do pokrmu i s nudlemi (v bodě 4 tohoto receptu). Další možností je na jiné pánvi kuřecí kousky orestovat dozlatova a přidat k nudlím až na závěr, nebo kousky masa nudle ozdobit až na talíři.