Odebírejte nás na YouTube
Anglická svíčková
V celku upečená svíčková, nakrájená na šťavnaté plátky, servírovaná podlitá přírodní šťávou zjemněnou máslem.
Ingredience:
- 600 g hovězí svíčkové
- 120 g vývaru B (z bílých kostí)
- 60 g oleje
- 30 g másla
- 18 g soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Maso opláchneme, zbavíme blan, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme částí oleje a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet.
- Odleženou svíčkovou ze všech stran prudce opečeme, vložíme ji do horké trouby a pečeme podle tloušťky 20-30 minut, v průběhu pečení maso několikrát obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily.
- Upečenou, na řezu růžovou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a ještě krátce povaříme, podle potřeby přisolíme.
- Nakonec výpek přecedíme a zjemníme máslem.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme rýži nebo různě upravené brambory a čerstvé zeleninové saláty.