Odebírejte nás na YouTube
Zmrzlina s ovesnými vločkami
Zmrzlinové smetanové nanuky připravené z měkkého tvarohu, kysané smetany, ovoce, medu a pražených vloček.
Ingredience:
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g kysané smetany
- ovoce
- 150 g ovesných vloček
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce medu
- tvořítka na nanuky
Postup:
- Připravíme si pražené ovesné vločky, med s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi, až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky, na mírném ohni je pražíme, za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova (pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka nebo nahrubo nasekané ořechy, případně mandle).
- Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem.
- Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami.
- V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc.
Tip:
- Pokud nemáme tvořítka, můžeme je nahradit kelímky z plastu.
- Pokud nemáme rádi vločky, můžeme je nahradit strouhaným kokosem (nicméně se nehodí ke každému ovoci).