Zelené fazolky na másle se šunkou

Na pánvi na másle orestované fazolové lusky spolu se šunkou a kořením.

Ingredience:

  • 500 g zelených fazolových lusků
  • 150 g šunky
  • 2 ks stroužky česneku
  • nasekaný čerstvý tymián
  • máslo
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Fazolky propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak jim seřízneme špičaté konce.
2. Připravené fazolky nasypeme do vroucí vody a necháme 5 minut povařit.
3. Scedíme a necháme opět důkladně okapat.
4. Na vyšší pánvi rozpálíme máslo, přidáme fazolky, nakrájenou šunku a za stálého míchání zhruba 5 minut restujeme.
5. Na závěr přidáme nakrájený česnek, nasekaný tymián, osolíme a opepříme.
6. Podáváme teplé jako přílohu k masu, drůbeži, rybě nebo samotné jako lehkou večeři.

 

TIP:

Místo šunky můžeme použít například slaninu.