Zapečená bramborová kaše

Recept na zapečenou bramborovou kaši se slaninou a sýrem.

Ingredience:

  • cca 1 kg bramborové kaše připravené klasicky ( mléko, máslo, sůl, možno přidat pečený česnek)
  • 200 g uzené krkovice nebo slaniny
  • 2 hrsti čerstvého mangoldu nebo špenátu
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g nastrouhaného tvdrého sýru
  • 1 vejce
  • sůl
  • olej
     

 

Postup:

Mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a dáme na 5 minut povařit. Na pánvi na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájené uzené maso a nakonec přidáme posekaný česnek, nakrájené listy mangoldu a osolíme. Necháme mírně zavadnout a odstavíme. Do horké kaše vmícháme sýr, směs masa a mangoldu a mrkev. Vše dáme do zapékací misky, uprostřed uděláme důlek a dáme péci do rozpálené trouby na 200 stupňů a na 35-40 minut. Ke konci pečení vyklepneme do důlku vejce a necháme ho ztuhnout (vajec můžeme dát libovolné množství).