Vepřové výpečky

Tradiční vepřové výpečky výborné třeba k dušené mrkvi, případně špenátu a knedlíku.

Ingredience:

  • 1200g vepřové plece
  • 3 střední cibule
  • 1 palička českého česneku
  • 1,5 lžíce soli
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 2 lžíce sádla

 

Postup:

Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pekáč vytřeme sádlem, přidáme maso, osolíme a posypeme kmínem. Pak přidáme cibuli a česnek a podlijeme hrnkem vody. Následně vložíme do předehřáté trouby na 160°C. Během pečení maso pravidelně kontrolujeme, otáčíme a případně ještě podléváme. Výpečky jsou hotové, když se maso i cibule zbarví dohněda. Pokud máte maso hotové dříve, než zbytek pokrmu, tak jej nenechávejte dále v byť již vypnuté troubě, aby zbytečně nevysychalo. Když tak jen před podáváním ohřejte. K pečení lze použít i remosku.