Tvarohový makovec

Variace na oblíbený makovec z tvarohového těsta.

Ingredience:

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 250 g cukru krystal
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 g nemletého máku
  • 2 dcl stolního oleje
  • 0,5 dcl rumu
  • 6 vajec
  • 1 dcl mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • tuk
  • hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu se zvýšeným okrajem 300x400mm.

 

Postup:

1. Vše děláme metlami elektrickým ručním mixerem, plech 300 x 400 mm (vyšší).
2. 6 žloutků vyšleháme do pěny s cukrem. Vmícháme tvaroh z jedné vaničky, olej, rum, mléko. Vmícháme nemletý mák.
3. Pečlivě vmícháme mouku spolu s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh ze 6 bílků.
4. Vzniklé těsto rovnoměrně nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný vyšší plec. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut, záleží na troubě. Zkoušíme špejlí.