Tvarohové knedlíky s ovocem

Kynuté ovocné knedlíky z tvarohového těsta.

Ingredience:

  • 2 žloutky (lze i s 1 celým vejcem)
  • 80 g másla
  • 2 lžíce cukru (můžete i vynechat ...)
  • 250 g měkkého tvarohu (klasický v kostce)
  • 200 g polohrubé mouky (můžete i půl napůl s jinou moukou, třeba celozrnnou)
  • asi 250 g čerstvých jahod (nebo jiné ovoce podle chuti)
  • špetku soli

 

Postup:

Žloutky smíchejte s cukrem, máslem a špetkou soli. Po částech přidávejte tvaroh, pak postupně i mouku, až získáte vláčné těsto. Těsto je dobré nechat chvíli odležet v lednici. Na pomoučněné ploše z těsta vyválejte váleček a rozdělte jej na stejné dílky. Větších knedlíků bude 10, menších přibližně 12. Z každého dílku si rukou vytvarujte placku a zabalte do ní jahodu. Když bude těsta moc a ovoce málo, nebude to ono, je lepší si vybrat vetší kousky ovoce. Stačí jednou vyzkoušet a hned budete vědět. Knedlíky vařte 5–7 minut v mírně osolené vodě. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.