Těstoviny se sýrovou omáčkou

Uvařené těstoviny servírované s chutnou omáčkou z rozpuštěného sýra a dalších ingrediencí.

Ingredience:

  • 500 g těstovin
  • 300 g gorgonzoly
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • 1/8 l smetany
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • bylinky na ozdobení (šalvěj, libeček, bazalka,…)

 

Postup:
1. Těstoviny uvaříme na skus, tzv. al-dente.
2. Sýr nastrouháme a na mírně rozpáleném oleji ho za stálého míchání rozpustíme.
3. Přidáme obě smetany a směs povaříme cca 4 minuty.
4. Omáčku dochutíme pepřem a solí.
5. Těstoviny smícháme s hotovou omáčkou a ozdobíme bylinkami.

 

Poznámka:
Gorgonzola – je snad nejznámějším italským reprezentantem plísňových sýrů. Od roku 1996 se smí pod jménem Gorgonzola prodávat pouze sýr pocházející z určitých oblastí Itálie.