Těstovinový salát s tuňákem

Salát z konzervovaného tuňáka s lučinou a těstovinami.

Ingredience:

  • 250 g těstovin
  • 1 konzerva drceného tuňáka ve vlastní šťávě – 185 g
  • 100 g Lučiny
  • 1 lžička olivového oleje
  • petrželka
  • oregáno
  • estragon
  • 4-5 lžic bílého jogurtu
  • cca 10 oliv

 

Postup:

Těstoviny uvaříme podle návodu, pozor nerozvařit! Pak je propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Lučinu rozdrobíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájené vypeckované olivy, tuňáka i se šťávou, uvařené těstoviny a vše promícháme. Podle chuti dosolíme a opepříme. Promícháme s bílým jogurtem a na jemno nasekanými bylinkami. Podáváme vychlazený na listech hlávkového salátu, obložený olivami a plátky citrónu.