Odebírejte nás na YouTube
Sušenky z kukuřičné mouky s parmazánem
Slané křehké sušenky z kukuřičné a hladké mouky, ochucené parmazánem. Potřené vajíčkem a sypané sezamovými semínky.
Ingredience:
- 300 g kukuřičné mouky
- 230 g hladké mouky
- 100 g strouhaného parmazánu
- 80 g hery nebo másla
- 370 ml kefíru
- 2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 ks vejce
- sezamová, lněná či jiná semínka
Postup:
- V míse rozmíchejte mouky, prášek do pečiva a sůl, pak přidejte parmazán, kefír a změklé máslo nebo heru.
- Vypracujte hladké těsto, zabalte do potravinářské folie a půl hodiny je nechte odpočívat při pokojové teplotě.
- Na pomoučeném válu (nebo přes mikroten) vyválejte 3 mm silnou placku. Je-li hmota moc suchá, přidejte trochu kefíru.
- Formičkou vykrájejte kolečka o průměru asi 4 cm.
- Každé kolečko pak propíchejte vidličkou, potřete ušlehaným vajíčkem a posypejte semínky.
- Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem po dobu zhruba 10 minut při 170-180 °C, ke konci sušenky hlídejte, aby se nespálily.