Šunka v aspiku

Jednoduchý a oblíbený recept na přípravu šunky v aspiku.

Ingredience:

  • 40 g kapie (sterilizované)
  • 3 sladkokyselé okurky
  • sůl
  • 1 natvrdo uvařené vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic smetany ke šlehání

 

Postup:

Šunku a okurky nakrájíme na kostičky a do mísy k nim přidáme posekané houby, pokrájenou kapii, citronovou šťávu a majonézu.Nakonec do směsi vmícháme šlehačku.Ve dvou lžících studené vody rozpustíme želatinu, přidáme šálek horké vody a vlijeme do připravené směsi.Hmotu dobře promícháme.Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, na dno narovnáme čtvrtky nebo kolečka uvařených vajec a opatrně na ně nalijeme směs.Necháme tuhnout v chladničce asi 4-5 hodin.Potom krájíme na úhledné porce a podáváme s pečivem nebo krajíčkem chleba.