Šťouchané brambory

Výborná příloha například k masu, jako variace na klasické brambory.

Ingredience:

  • 750 g brambor
  • 1 větší cibule
  • 1/2 menší hlávky celeru
  • lžíce másla
  • lžíce oleje
  • smetana podle potřeby
  • sůl
  • mletý kmín
  • pažitka

 

Postup:

1. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky.
2. Máslo rozpustíme s olejem. Cibuli a celer společně opékáme do křupava a zlaté barvy. Uvařené brambory scedíme a na dně necháme malinko vody a rozšťoucháme.
3. Osmaženou cibuli a celer už jen vařečkou přimícháme. Nakonec vmícháme pažitku a podle potřeby smetanu, ale nemusí být.