Steak z tuňáka s dýňovým pyré

Zkuste recept na steak z tuňáka, doplněný o jemné dýňové pyré.

Ingredience:

  • steak z tuňáka
  • čerstvě drcený pepř čtyř barev
  • hrubá mořská sůl
  • avokádový olej
  • menší dýně hokkaido
  • máslo
  • citronová šťáva
  • kopr
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl

 

Postup:

Tuňáka osušte, z obou stran potřete avokádovým olejem a posypte pepřem a solí. Připravený steak zprudka opečte na suché a rozpálené pánvi. Z každé strany asi minutu (při výšce steaku 2,5 cm). Očištěnou a pokrájenou dýni uvařte v osolené vodě do měkka. Poté rozmačkejte na kaši, ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Zjemněte plátkem másla. Při servírování hotový steak zakápněte trochou oleje a kaši dozdobte koprem.