Srnčí guláš

Opečené kostky srnčího masa dušené na cibulovém základě doměkka, doplněné zakysanou smetanou a houbami.

Ingredience:

  • 1 kg srnčí plece
  • 500 g cibule
  • 50 g sádla
  • 1 ks skleničky nakládaných hříbků (lze použít i čerstvé)
  • 1 ks naťové cibulky
  • 1 ks červené papriky
  • 500 ml zakysané smetany
  • 500 ml masového vývaru
  • mletý černý pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Srnčí maso očistíme, nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle opečeme, pak osolíme, opepříme a necháme alespoň do druhého dne odležet v lednici.
2. Druhý den k opečenému masu přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka.
3. Pak přilijeme smetanu, přidáme houby, vše promícháme a necháme prohřát.
4. Guláš ozdobíme nakrájenou naťovou cibulkou a očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou.

 

TIP:

podáváme s rýží a opečenou zeleninou, případně jen s domácím chlebem.