Špenát

Špenát je populární listová zelenina, která se používá téměř ve všech světových kuchyních. Připravte si tuto chutnou přílohu podle našeho receptu.

Ingredience:

  • 1 ks mraženého špenátu (pro lepší chuť můžeme použít i čerstvý)
  • 1 ks menší cibule
  • 3 ks stroužku česneku
  • 1 hrnek smetany na vaření
  • 2 lžíce sádla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl dle chuti

 

Postup:

  1. Nadrobno si nakrájíme cibulku a česnek. Do hrnce dáme sádlo, přidáme cibuli s česnekem a necháme zpěnit.
  2. Přidáme smetanu a špenát. Přikryjeme pokličkou a občas promícháme, dokud špenát neroztaje. Pokud používáme čerstvý špenát, nejdříve opláchneme vodou. Vařit můžeme celé listy, nebo je můžeme nasekat na menší kousky (případně na konci vaření rozmixovat).
  3. Postupně vmícháváme hladkou mouku, přisypáváme za stálého míchání, aby se netvořily hrudky.
  4. Nakonec necháme špenát trošku povařit a jakmile se bude lepit na vařečku, tak je hotový a můžeme podávat.