Sněhové pusinky

Sladká tečka z vaječného bílku.

Ingredience:

  • 4 bílky
  • 300 g cukru moučka
  • špetka soli

 

Postup:

Bílky vyšleháme do tuha, poté za stálého šlehání přidáváme po částech cukr. Když máme tuhou hmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky. A to buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky. Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 - 150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé. Sněhové pusinky lze podávat i namočené v čokoládě. Obměnou jsou kokosové pusinky. Do pusinkové hmoty je i možno zamíchat strouhaný kokos (100 - 200 g podle chuti). Kokos se tam opatrně zamíchá stěrkou až úplně na konec.