Smetanové brambory z pánve

Brambory s hrubozrnou hořčicí zjemněné smetanou.

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 80 -100 ml smetany ke šlehání
  • trochu oleje
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • koření na farmářské brambory
  • kmín
  • sůl
  • libeček
  • kopr nebo oregano

 

Postup:

1. Brambory předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Do větší pánve dáme olej. Brambory s kmínem a solí opečeme do zlatova. Obsahem pánve jen prohazujeme, aby se brambory nerozbily.
2. Ve smetaně rozmícháme hořčici a koření. Brambory polijeme a necháme chvíli probublat. Odstavíme, vmícháme oblíbenou bylinku a necháme pár minut odstát. Brambory smetanu krásně nasají. Podáváme se salátem.

 

TIP:

Do receptu můžeme přidat kousky na drobno nakrájené slaniny, kterou opečeme společně s brambory.