Smažené houby s mozzarellou

Ploché klobouky čerstvých hub plněné kysanou smetanou, sušeným česnekem a plátkem mozzarelly. Obalené v klasickém trojobalu.

Ingredience:

  • 16 ks klobouků větších hub
  • 16 ks plátků mozzarelly
  • 16 lžiček kysané smetany
  • sušeným česnekem
  • pepř
  • sůl

 

Postup:
1. Ploché klobouky čerstvých hub očistíme.
2. Každou vnitřní plochu potřeme lžičkou kysané smetany, osolíme, posypeme sušeným česnekem a opepříme.
3. Do klobouku vložíme plátek mozzarelly.
4. Přitiskneme a obalíme v mouce, vajíčkách a strouhance.
5. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme z obou stran do zlatova.
6. Podáváme se zeleninou, tatarskou omáčkou, brusinkovým džemem apod.