Sekaná v kabátku

Předpečená sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, obalená v prochladlém těstě, zabalená, dopečená v troubě pěkně dozlatova.

Ingredience:

  • 500 g mletého masa (1:1 vepřové, hovězí)
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g anglické slaniny
  • 50 g másla
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • na špičku nože prášku do pečiva
  • mák nebo kmín na posyp
  • trochu vody
  • strouhanka
  • muškát
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Směs masa ochutíme a řádně vypracujeme, je-li řídká, přidáme strouhanku
  2. Doprostřed bochánku vložíme anglickou slaninu
  3. Hladkou mouku smícháme s trochou kypřícího prášku, másla, soli, vejce a vody a vypracujeme tužší těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout
  4. Pak ho vyválíme na plát asi dva milimetry široký a zabalíme do něj sekanou, kterou jsme si předpekli a nechali úplně vychladnout
  5. Potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme 25-30 minut v remosce nebo v troubě.