Salám v sýrovém těstíčku

Odebírejte nás na YouTube

Salám v sýrovém těstíčku

V sýrovém těstíčku obalené plátky měkkého salámu, například gothaje, usmažené dozlatova, servírované s brambory.

Ingredience:

  • 400-500 g měkkého salámu, například gothaje
  • 120 g tvrdého sýru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 1-2 ks vejce
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na smažení

 

Postup:

  1. Připravíme si těstíčko - do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou nebo metličkou, pak přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a nastrouhaný sýr, vše promícháme.
  2. Salám nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v těstíčku a hned smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.
  3. Smažíme dozlatova, z obou stran, jednotlivé porce podáváme s vařenými brambory a nějakým zeleninovým salátem.