Odebírejte nás na YouTube
Salám v sýrovém těstíčku
V sýrovém těstíčku obalené plátky měkkého salámu, například gothaje, usmažené dozlatova, servírované s brambory.
Ingredience:
- 400-500 g měkkého salámu, například gothaje
- 120 g tvrdého sýru
- 4 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 1-2 ks vejce
- mletý černý pepř
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- Připravíme si těstíčko - do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, osolíme, opepříme a našleháme vidličkou nebo metličkou, pak přidáme asi čtyři lžíce hladké mouky a nastrouhaný sýr, vše promícháme.
- Salám nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v těstíčku a hned smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.
- Smažíme dozlatova, z obou stran, jednotlivé porce podáváme s vařenými brambory a nějakým zeleninovým salátem.