Rychlý boršč

Polévka připravená v tlakovém hrnci z hovězího předního masa, bramboru, klobásy, cibule, sterilizované červené řepy a rajčatového protlaku.

Ingredience:

  • 120 g mražené zeleninové polévkové směsi
  • 20 g sádla
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks bramboru
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks klobásy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce sterilizované červené řepy
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 kuličky celého pepře
  • cukr
  • ocet
  • sůl

 

Postup:
1. Hovězí maso si omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1 litrem vody, osolíme, hrnec uzavřeme a vaříme asi 15 minut.
2. V době vaření masa si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno, klobásu na tenká kolečka, oloupaný brambor a sterilizovanou řepu na menší kostičky.
3. Po 15 minutách vaření hovězího masa, hrnec sejmeme z ploténky, odpustíme páru, otevřeme a k masu přidáme mraženou polévkou směs, nakrájenou červenou řepu, brambory, rajčatový protlak, bobkový list, celý pepř a tlakový hrnec opět uzavřeme a vaříme dalších 10 minut.
4. Mezitím si na rozehřátém sádle osmahneme cibuli s klobásou.
5. Po 10 minutách si hrnec opět sejmeme z ploténky, odpustíme ventilem páru, hrnec otevřeme a přidáme osmahnutou cibuli s klobásou, pak hrnec vrátíme na ploténku, polévku dochutíme octem, špetkou cukru, solí a vše společně prohřejeme.
6. Hotový boršč servírujeme na talířích se lžící zakysané smetany.