Rybičková pomazánka ze šprotů

Odebírejte nás na YouTube

Rybičková pomazánka ze šprotů

Pomazánka z uzených šprotů, okurek, cibule a hořčice, která se hodí nejlépe k čerstvému pečivu.

Ingredience:

  • 1 celé máslo (250 g)
  • 1 krabička uzených šprotů
  • 1 střední cibule
  • kyselé okurky (zhruba stejné množství, jako dáte cibule)
  • 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Máslo si nechte při pokojové teplotě změknout, aby se vám s ním lépe pracovalo.
  2. Ze šprotů (pokud je to nutné) odstraňte ploutvičky, ocásky a hlavičky (záleží na výrobci).
  3. Šproty rozmačkejte vidličkou a přidejte k máslu.
  4. Cibuli a okurky nakrájejte najemno a spolu s hořčicí přidejte do mísy.
  5. Všechny suroviny pořádně promíchejte.
  6. Nakonec dopepřete a případně dosolte dle vlastní chuti. Se solí buďte opatrní, záleží na tom, jakou konzervu jste použili. Často není dosolení vůbec potřeba.
  7. Můžeme ihned podávat, nebo nechat uležet v chladu.