Rajská omáčka

Chutná omáčka z rajčat, paprik, cibule a zakysané smetany.

Ingredience:

  • 500 g rajčat
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml zakysané smetany
  • 2 ks papriky
  • 2 ks rajčat
  • vývar
  • sůl

 

Postup:

1. Na rozehřátém másle zpěníme oloupané, na hrubo nasekané cibule.
2. Přidáme omytá, na menší kousky nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, mírně podlijeme vývarem nebo vodou a vydusíme doměkka.
3. Směs pak rozmixujeme a podle chuti osolíme.
4. Přidáme zakysanou smetanu, do které jsme zašlehali hladkou mouku a vaříme do zhoustnutí.

 

Tip:

Omáčka se hodí pod pečená masa, plněné papriky, k rizotu atd.