Rafaelo

Zkuste oblíbenou kokosovou pochoutku Rafaelo ze salka.

Ingredience:

  • 1 Salko (kondenzované mléko v plechovce)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • balíček celých mandlí
  • strouhaný kokos na obalení

 

Postup:

1. Ve velké míse smícháme Salko s kokosem. Pozor, Salko předem nevaříme, ale jen otevřeme plechovku a vylijeme obsah do mísy.
2. Těsto pořádně propracujeme, aby bylo pěkně tvárné. Podle potřeby přidáme kokos, i když toto množství je na přípravu těsta akorát.
3. Následně těsto v míse přikryjeme potravinářskou fólií a schováme na několik hodin do lednice, aby tato hmota ztuhla. Nejlépe ho může nechat v lednici přes noc.
4. Mandle vroucí vodou spaříme a oloupeme, to uděláme ale až před přípravou kuliček.
5. Další den z kousku těsta a mandle vytvoříme kuličku. Kuličku obalíme v mletém kokosu a vložíme do košíčku. Dále pak pokračujeme dalšími kuličkami.
6. Rafaelo skladujeme v chladnu, kde vydrží i několik týdnů.