Pudinková buchta

Rychlá a přitom také jednoduchá buchta z těsta přelitého pudinkem, upečená v troubě, po upečení ještě přelitá zakysanou smetanou a posypaná skořicovým cukrem.

Ingredience (těsto):

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 4 ks vajec

Ingredience (náplň):

  • 1 l mléka
  • 2 ks sáčky vanilkového pudinku (může být i jiná příchuť)

Ingredience (ostatní):

  • 2 kelímky zakysané smetany
  • skořicový cukr na posypání
  • mouka na vysypání a tuk na vymazání plechu

 

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem a práškem do pečiva, pak zapracujeme rozšlehaná vejce s olejem, těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (i když se těsta zdá málo, tak použijeme vyšší plech).
2. Uvaříme puding z litru mléka a dvou pudingů, který nalijeme ještě horký na syrové těsto.
3. Troubu rozpálíme na 250 °C a těsto dáme do trouby, pak teplotu stáhneme na 200 °C, pečeme 15 minut.
4. Vyndáme z trouby a IHNED, na horkou buchtu, rozetřeme 2 zakysané smetany, buchtu ještě posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.

 

TIP:

Jednotlivé řezy můžeme při servírování ozdobit čerstvým ovocem.