Pstruh na kopřivách

Pečený pstruh v alobalu s kopřivami a pórkem.

Ingredience:

  • 2 ks vykuchaných pstruhů
  • sůl
  • kmín
  • máslo
  • hrst mladých kopřiv
  • 2 listy pórku
  • brambory
  • citrón
  • alobal

 

Postup:

1. Oloupané brambory (na dvě porce) nakrájíme na kostičky, posolíme a pokmínujeme.
2. Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.
3. Alobal přeložíme dvojmo, dvakrát přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
4. Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
5. Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30 - 40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
6. Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
7. Po 20, resp. 30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (dáme si pozor na unikající páru) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citrónem a servírujeme.