Polévka s masovými noky

Světlá polévka typické vůně a chuti po použitých přísadách s vložkou masových nočků.

Ingredience: (polévka):

  • 1,5 l masového vývaru
  • 145 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 ks menšího pórku
  • 1 lžíce oleje
  • petržel
  • sůl

 

Ingredience: (masové nočky):

  • 75 g mletého libového hovězího a vepřového masa
  • 1 lžička škrobové moučky
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:
1. Zeleninu nakrájíme na nudličky, pórek na tenčí kolečka, krátce osmahneme na oleji, zalijeme masovým vývarem, podle potřeby osolíme a vaříme doměkka
2. Mleté maso smícháme se škrobovou moučkou, okořeníme špetkou muškátového oříšku, mletým pepřem a osolíme
3. Z hmoty vytvoříme malé nočky, které dáme do horké polévky a vaříme asi 7 minut
4. Hotovou polévku dochutíme nadrobno pokrájenou petrželkou.