Plněné ořechy

Tradiční vánoční ořechové cukroví.

Ingredience (těsto):

  • 80 g hladké mouky
  • 70 g jader vlašských ořechů
  • 70 g cukru moučky
  • 70 g másla
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru

 

Ingredience (náplň):

  • 75 g jader vlašských ořechů
  • 60 ml mléka
  • 50 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička šťávy z citronu

 

Postup:

1. Rozmíchat mouku s cukry a jemně nastrouhanými ořechy, přidat máslo.

2. Zpracovat hladké těsto, zabalit do folie, na několik hodin odložit do chladna.

3. Plnit nevymazané formičky, kopírovat tvar formičky.

4. Péct 10 – 12 minut při 180 °C do zrůžovění, vyklepnout, vychladlé uložit do chladna.

5. Na krém povařit namleté ořechy s mlékem, odstavit, vmíchat rum, van. extrakt a šťávu z citronu.

6. Utřít máslo s prosetým cukrem, po částech vmíchat ořechovou kaši.

7. Vždy 2 půlky spojit krémem.