Pizza z jogurtového těsta

Variace na oblíbenou italskou pochoutku z jogurtového těsta.

Ingredience:

  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 2 ks vejce
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • mouka na vysypání
  • tuk na vymazání

 

Postup:

1. Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme na 200°C, krátce než těsto ztuhne.

2. Hotovou jogurtovou pizzu potřeme sugem (případně jenom kečupem), posypeme oreganem a poklademe různými ingrediencemi, na které máme zrovna chuť např. salám, anglická slanina, rajčata, paprika, houby, cibule. Povrch hustě vyplníme strouhaným sýrem a dáme znovu zapéct do trouby ještě asi na 20 minut.