Penne s kuřecím masem

Těstoviny penne s kuřecím masem ve smetanové omáčce s bazalkou.

Ingredience:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší kuřecí prso
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky drceného česneku
  • cca 1/2 litru kuřecího vývaru
  • 220ml smetany
  • 200g penne
  • 1 hrníček parmezánu
  • petrželka s bazalkou na ozdobení

 

Postup:

Maso si nakrájíme na cca 2cm kousky, osolíme opepříme. V pánvi nažhavíme olej a kuřecí osmažíme do zlata. Pak přihodíme česnek a necháme to tak minutku. Přilejeme vývar se smetanou, přidáme penne a necháme vařit tak 15-20 minut. Odstraníme ze sporáku, zasypeme parmezánem a promícháme. Dle potřeby osolíme či opepříme.