Paštika z kuřecích jater

Zkuste recept na domácí paštiku z kuřecích jater.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule menší
  • 2 snítka tymiánu
  • 1 špetky koření pěti vůní
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepř celý
  • 2 lžíce smetana
  • 2 špetky červená paprika
  • 1 svazek rozmarýnu trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu

 

Postup:

  1. Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
  2. Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.