Pampeliškový sirup

Ne nadarmo se pampeliška označuje jako smetánka lékařská – už naše prababičky věděly o jejích léčivých účincích. Připravte si s námi pampeliškový sirup.

Ingredience:

  • 100 ks pampeliškových květů
  • 700 ml vody
  • 1 kg cukru krystal
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové citrónové

 

Postup:

    1. Sebrané květy dáme do větší nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme do druhého dne vyluhovat.
    2. Druhý den vše přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátno do hrnce a vaříme s cukrem, až směs začne houstnout.
    3. Poté přidáme kyselinu citrónovou kvůli konzervaci a povaříme.
    4. Ještě horký sirup dáváme do sklenic.
    5. Konzumovat můžeme ihned po zchladnutí, množství volíme dle chuti.