Okurkový salát

Okurkový salát nakrájený na tenké plátky a ochucený sladkokyselou zálivkou.

Ingredience:

  • 500 g salátových okurek
  • 8 lžic vody
  • 4 lžíce octa
  • mletý pepř
  • cukr
  • sůl

 

Postup:

1. Salátovou okurku oloupeme, zbavíme hořkých částí, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
2. Vodu s octem promícháme, mírně osolíme, dochutíme cukrem a mletým pepřem.
3. Do mísy dáme nakrájené okurky, přelijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme.
4. Salát uchováváme v chladu.

 

TIP:

Na salát používáme velkou mísu, abychom mohli salát dobře a snadno promíchat před jeho podáváním. Okurkový salát můžeme také kombinovat s rajčaty. Salát lze na závěr dochutit na jemno nasekanou chilli papričkou.